Un medicament vechi de 100 de ani promite sa trateze autismul

Cercetatorii americani au ajuns pentru prima data foarte aproape de un tratament pentru autism. Chiar daca vorbim de un grup mic de subiecti, 10 baieti cu varste intre 5 si 14 ani, rezultatele au fost atat de evidente si de neasteptate, incat, in urmatorii ani, tot ceea ce stim sau credem ca stim despre autism s-ar putea modifica substantial. Medicamentul despre care este vorba este Suramina, sintetizat în 1916 împotriva bolii africane a somnului. Pana astazi  experimentul avusese loc doar pe soareci, rozatoarele prezentand disfuncții de comportament asociate autismului. In 2014, cand s-a desfasurat acest studiu, șoarecii care au primit Suramina au interactionat pentru perioade mai lungi si mai dese de timp cu alti soareci. In atentia acestora s-au aflat chiar si obiecte, comportamente care nu erau intalnite in ”perioada autismului. ”

Revenind, dupa trei ani de cercetari, s-a ajuns la concluzia ca acest medicament poate avea efecte miraculoase. In doar 7 zile, grupul care a primit o singura doza de Suramina a prezentat o evolutie fantastica. Conform observatiilor si masuratorilor efectuate inainte, in timpul si dupa ”tratament”, majoritatea subiectilor au avut parte de imbunatatiri aproape de necrezut , in toate ariile – comportament, vorbire, dezvoltare si interactiune sociala. Trebuie subliniat faptul ca 2 din 4 participanti, non-verbali, cu varste de 6 si 14 ani, au spus prima propozitie din viata lor ! Asta, la o saptamana de la prima doza de Suramina !

Nu acelasi lucru s-a intamplat cu subiectii din grupul Placebo, care nu au avut nici un fel de evolutie. De mentionat ca indivizii din ambele categorii, au fost atent selectati tocmai pentru a fi cat mai asemantori ca varste, comportamente, dar si in privinta valorii IQ-ului.

Din nefericire, toate aceste ”explozii” au fost temporare. Pe masura ce medicamentul a fost eliminat de organism, simptomele au revenit – asa cum familiile fusesera avertizate ca se va intampla.

Dincolo de aceasta observatie nu tocmai imbucuratoare, trebuie subliniat ce este mai important. Daca ipoteza conform careia autismul este cauzat de o tulburare metabolica, atunci acea tulburare poate fi tratabila.  Coordonatorul acestui studiu, Robert Naviaux, genetician la Universitatea California din San Diego, crede ca ”manifestarile autismului pot fi ca urmare a colapsului sistemului imunitar, la nivel celular.  El atribuie aceste disfunctii raspunsului celulei în caz de pericol, care poate suferi multiple schimbări metabolice. Acestea din urma contribuie la protejarea celulei de o amenințare. Daca toate acestea se intampla in primul an, atunci poate cauza autism sau alte boli serioase. Mai multe rezultate nu se vor cunoaste decat atunci cand vom dezvolta studii mult mai aprofundate.”

Ca sa fie totul clar, Suramina nu este un medicament aprobat pentru tratarea autismului! Cercetatorii atrag atentia oamenilor aupra utilizarii acestui medicament acasa, indiferent de cat de promitatoare pot fi rezultatele. Utilizat de persoane fara cunoastinte  medicale, Suramina poate duce la complicatii serioase.

”Chiar daca se dovedeste ca Suramina nu este solutia corecta pentru tratarea autismului, cu siguranta aceste rezultate preliminare vor conduce la descoperirea altor medicamente cu rezultate mult mai bune”, a mai precizat Robert Naviaux.

Asadar, exista speranta !

Pentru detalii absolute, dati click  AICI

Sursa info: www.sciencealert.com

Surse foto: https://pt.wikipedia.org/wiki/Suramina

1 iunie 2017

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: