Studiu: inginerii și oamenii de știință au șanse mai mari să aibă urmași cu autism

 

De data asta am să scriu fără introducere – titlul a dezvăluit deja tot – și am să vă spun că este vorba la un studiu din 2015, realizat în Marea Britanie. Acesta a scos la iveală faptul că oamenii care lucrează în domeniul științei și al ingineriei au șanse mai mari să aibă moștenitori autiști.

pexels-photo-256369.jpeg

Experimentul, care a confirmat că bărbații sunt mai predispuși să aibă autism decât femeile – a constat într-un chestionar care a fost completat de aproape jumătate de milion de oameni. Aceștia au răspuns la 50 de întrebări realizate în așa fel încât să poată identifica tendințele autiste ale subiecților. Chestionarul a fost realizat de reprezentanți ai Universității Cambridge, avându-l ca lider pe profesorul Simon Baron-Cohen, director al Autism Research Center din cadrul instituției mai sus amintite.

Rezultatele, publicate în ”Plos One”, nu au scos la iveală legături între autism și zonele geografice sau vârsta repondentilor, dar a marcat o conexiune între sexul și profesiile lor și această tulburare.

pexels-photo-546819.jpegStudii anterioare concluzionaseră că ar exista o relație între factorii genetici, nivelul de testosteron al fătului și autism, experimentul de acum doi ani adăugând alți factori precum ocupațiile care presupun utilizarea tehnicilor de calcul și contabilitate – profesii în tehnologie, matematică, inginerie și știință. De altfel, Temple Grandin a susținut întotdeauna că ”legătura dintre inginerie și autism este absolut evidentă.” (Despre Temple Grandin puteți citi AICI)

În plus, s-au descoperit și alte informații corelate cu structura și funcțiile creierului, percepțiile sociale și atenția  pentru detalii.

Cercetătorii cred că rezultatele susțin ideea cum că ar exista o strânsă legătură între autism și a avea ”un anume sistem de gândire”, la acesta adăugându-se și sexul – preponderent masculin. Toate acestea ar putea explica de ce majoritatea persoanelor care lucrează în Silicon Valley, în domeniul tehnologiei avansate, tind să dezvolte comportamente autiste față de restul populației.

Chiar și așa,  se face mențiunea clară că un scor ridicat obținut la acest chestionar nu este corelat direct cu diagnosticul de autism și nu impune căutarea de ajutor specializat.

 

Sursa Info: ingenia.org.uk
                     independent.co.uk
Sursa Foto: WordPress.com

12 Aprilie 2018

 

 

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: