Prima camera senzoriala dintr-un aeroport european, destinata persoanelor cu autism este in …

Sensory room 1La sfarsitul lunii martie a fost deschisa prima camera senzoriala dintr-un aeroport european. S-a intamplat in aeroportul international din Shannon (Irlanda) si a fost special creata pentru pasagerii cu probleme de dezvoltare neurologica, incluzand si autismul. Camera senzoriala ofera un mediu de relaxare pe durata asteptarii curselor si, nu in ultimul rand, inainte de zboruri.

 

Initiativa vine la un an de cand, in acelasi aeroport, a fost introdus un program special pentru clientii cu autism si alte nevoi speciale. HatPasagerii care au nevoie de suport special pot purta sepci si bratari portocalii pentru a se asigura ca sunt identificati imediat de lucratorii aeroportului irlandez, cu scopul de a primi tratamentele speciale de care au nevoie si, acum mai nou, sa fie condusi catre camera senzoriala.

Serviciile pot fi accesate inainte de calatorie, printr-o simpla vizita pe site-ul oficial al aeroportului, de unde poate fi descarcat ghidul interactiv ”O calatorie in aeroportul Shannon”. Acesta este creat sub forma unei povestiri sociale, astfel incat sa ii poate pregati cat mai bine pe viitorii pasageri pentru ce va urma. Punctele importante sunt: sosirea la aeroport, controlul de securitate si terminalele ”Plecari” si ”Sosiri”.

 

Oficialii irlandezi spera ca si alte aeroporturi internationale sa urmeze acest exemplu pentru ca pasagerii ”speciali” sa aiba parte si la destinatie de aceleasi beneficii, care ar insemna enorm de mult pentru acestia si familiile lor.

Fiind primii din Europa care au construit o camera senzoriala, irlandezii isi doresc ca destinatarii acestui serviciu sa aiba parte de o experienta pozitiva de care sa-si aminteasca cu placere.

Mai multe informatii pe care le-ati putea gasi importante aflati  aici .

 

Sursa info: http://www.shannonairoport.ie

27 Iunie 2017

Sensory room 1
Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: