Politia, antrenata sa lucreze cu autistii

Se intampla pe continentul american, in orasul Irondequoit, din statul New York. Acolo, începând din aceasta toamna, se va incearca o pregatire speciala a ofiterilor de politie in vederea unei mai bune relationari cu persoanele cu autism.

Primul pas a fost deja facut, politistii lipind pe masinile de interventie imaginea cu mesajul ”constientizarea autismului”. In plus, ofiterii le cer si altor soferi sa le urmeze exemplul, acesta fiind un semnal ca in vehiculele respective se pot afla persoane cu autism.

”Prin prezenta acestui abtibild, politistii vor sti ca persoana cu care urmeaza sa comunice este din spectru. Astfel, ei vor intelege ca individul respectiv nu este sfidator in mod intentionat si ca nu incearca sa le faca probleme sau sa ii raneasca,” a declarat Kylee Nichols, ofiter din cadrul Politiei Irondequoit. ”Daca nu coopereaza nu o fac intentionat, ci pentru ca o multime de lucruri se intampla acolo. Din acest motiv trebuie sa fim mai atenti si sa stim cum putem comunica cu o astfel de persoana.”, a mai adaugat politista.

Fiecare lucrator din cadrul politiei a fost dotat si cu un mic ghid care poate fi de ajutor ori de cate ori intampina dificultati in abordarea unei persoane cu autism.

Aceasta masura poate fi considerata ca fiind o repercusiune pozitiva dupa ce un politist a impuscat insotitorul unui tanar cu autism, in iulie 2016, in Miami. Ofiterul ajunsese la fata locului dupa ce o femeie sunase la 112 pentru ca vazuse un tanar plimbandu-se pe strada cu un pistol. Chiar daca s-a supus ordinului politistului, insotitorul a fost impuscat. Ulterior s-a dovedit ca pistolul era de jucarie.

 

Sursa info : http://www.13wham.com

29 Iunie 2017

Advertisements

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: