Zece cantece fantastice pe care trebuie sa le asculti. Toate despre si pentru autism

Daca in articolul precedent scriam despre cum se manifesta la autisti crizele si ce repercusiuni au acestea, astazi vreau sa ascultati cateva melodii despre tot ceea ce inseamna autismul. La inceput au fost opt, apoi cel putin douazeci de cantece minunate despre autism. In final am ales doar zece melodii despre care am scris cate ceva. Si uite asa mi-am amintit de anii minunati cand faceam Top 20 la un post de radio local. 🙂

Prima propunere este ”Firefly” de Sophie Rose, o adolescenta in varsta de 17 ani, care pana astazi a scris peste 350 de cantece. Colaboreaza cu autori si producatori de top, muzica sa fiind folosita pentru promovarea unor campanii de constientizare sau pentru  coloane sonore ale unor serii tv. Sophie s-a folosit de succesul sau pentru a sustine diverse cauze caritabile, ultima fiind ACT Today! Autism Care and Treatment si Firefly Autism. Asadar … Firefly!

 

2. “We’ll Get By” de  Johnny Orr Band este compusa din perspectiva unui copil cu autism in stilul muzicii country classic. A fost scrisa pentru un prieten al solistului si prezentata cu ocazia Zilei de Constientizare a Autismului.

 

3. Love is where to start a fost compus de Meg Ford pentru fiul ei diagnosticat cu autism. La fel ca ”We’ll get by” a fost lansat cu ocazia zilei de 15 aprilie.

 

4. ”Reach for you” a fost compus in 2013, sursa de inspiratie fiind Zander, un baietel diagnosticat cu autism.

 

 

5. ”I’m In Here” de The Anthem For Autism.  Acest cantec a fost compus in 2008 de parintii unui copil cu autism, din Canada. Scopul nu a fost doar constientizarea autismului, ci si strangerea de fonduri pentru cat mai multe servicii atat de necesare.

 

6. ”Can you hear me” este compus si interpretat de Mark Andrew, tatal unui baietel cu autism.

 

7. ”My heroes” este povestea unui baietel care a ajuns sa-si urmeze visele datorita profesorilor si prietenilor care i-au fost aproape. Parintii lui au dorit sa multumeasca tuturor compunand acest cantec din perspectiva fiului lor. Au introdus chiar si cateva secvente cu acesta in timp ce recita un fragment dintr-un monolog.

 

8.  ”The missing pieces” a fost compus de Mark Leland in 2009 si, la fel ca si celelalte cantece, a fost unul din ambasadorii constientizarii autismului.

 

9. Flatline a scris ”When the children cry” din perspectiva tatalui mandru de fiul sau autist. Cantecul pe ritmuri de hip-hop ii este dedicat lui Trey, dar si celorlalti copii si parinti.

 

10. ”Just the same” este una din piesele care apartin formatiei AutisticX. Da, exista si un astfel de grup despre care trebuie sa stiti ca a inregistrat numeroase succese. E adevarat, doar trei din cei sase membri sunt diagnosticati cu autism, dar dat fiind faptul ca ei sunt majoritari … formatia se numeste AutisticX. Grupul militeaza pentru incluziunea (mai ales in muzica) indivizilor cu dizabilitati si dovedeste de fiecare data ca nimic nu ii poate sta in cale in drumul spre relizarea obiectivelor.

 

21 Iunie 2017

Advertisements

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: