Un nou documentar despre acceptare, curaj si putere – ”Swim team”

Sunt atat de multe lucruri minunate in lumea asta despre care trebuie sa scriu, incat efectiv nu mai apuc sa o fac la timp. In ultima perioada am tot dat peste documentare si carti cu si despre autisti, care nu au facut decat sa-mi dea si mai multa speranta ca se poate. Desigur, la nivelul asta de optimism nu poti ajunge decat dupa ce te impaci cu ideea ca autismul va face parte din viata ta si , mai ales, ca exista viata dupa autism .

Nimeni nu vine sa te traga de maneca sau sa te ridice pentru ca ai un copil cu autism. Asa trebuie sa o faci tu. Tu sa cauti solutii si energia de care ai nevoie. Cred ca ma repet deja , dar nu vreau decat sa va fac sa vedeti foarte clar ca acolo unde au fost idei, ambitii, curaj si, mai ales, a fost acceptata situatia,homepage16 au existat intotdeauna reusite. Inca un exemplu este documentarul ”Swim team”, ”despre oameni care se aduna pentru acelasi scop, in circumstante extraordinare” (Sheri Linden, reporter), ”unde autismul nu este o bariera pentru reusite” ( The New York Times ) si ”care arata tuturor ca se insala cand privesc autismul ca fiind ceva negativ” (New York Post).

Despre ce este vorba de fapt ? Initial despre doi parinti care si-au dorit ca fiul lor sa simta ca face parte dintr-un grup. Ei au format o echipa de adolescenti care gasesc bucurie si se simt acceptati, doar atunci cand inoata. Documentarul, care a ”ridicat” deja zece distinctii, ne prezinta 13 adolescenti din medii si culturi diferite, dar care au in comun autismul. Echipa ”The Hammerheads” a fost fondata de Mike si Maria McQuay in 2014, in Perth Amboy (New Jersey) , care au fost mai mult decat constienti ca ar putea exista un moment cand fiul lor va fi exclus din societate. Scopul a fost acela de a arata tuturor cat de important este ca acesti indivizi sa simta ca fac parte dintr-un grup. In plus, ei vor ca toata lumea sa stie ca autistii pot realiza multe lucruri, dar mai ales se pot simti bine indiferent ca sunt buni sau mai putin buni, ca vor fi pe primul loc sau ca vor fi ultimii.

Cu totii spun ”Da ! ” comunitatii si ii arata inca o data ca se poate face orice acolo unde exista intelegere, acceptare, curaj si sa nu uitam iubirea.

Documentarul ”Swim team” va debuta pe 2 octombrie la PBS si sper din toata inima sa ajunga la cat mai multi. Pana atunci, aveti trailerul mai jos si o mica prezentare facuta in 2015 de New York Times.

 

New York Times, 2015

 

Surse info: http://abcnews.go.com
 si Foto:       http://www.swimteamthefilm.com

11 Iulie 2017

Advertisements

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Actually Autistic Blogs List

A list of blogs by Autistic people

The other side

Blogging on autism and art.

%d bloggers like this: