Un nou documentar despre acceptare, curaj și putere – ”Swim team”

Sunt atât de multe lucruri minunate în lumea asta despre care trebuie să scriu, încât efectiv nu mai apuc să o fac la timp. În ultima perioadă am tot dat peste documentare și cărți cu și despre autiști, care nu au făcut decât să-mi dea și mai multă speranța că se poate. Desigur, la nivelul ăsta de optimism nu poți ajunge decât după ce te împaci cu ideea că autismul va face parte din viață ta și , mai ales, că există viață după autism .

Nimeni nu vine să te tragă de mânecă sau să te ridice pentru că ai un copil cu autism. Asta trebuie să o faci tu. Tu să cauți soluții și energia de care ai nevoie. Cred că mă repet deja , dar nu vreau decât să va fac să vedeți foarte clar că acolo unde au fost idei, ambiții, curaj și, mai ales, a fost acceptată situația,homepage16 au existat intotdeauna reușite, mari sau mici.

Încă un exemplu este documentarul ”Swim team”, ”despre oameni care se adună pentru același scop, în circumstanțe extraordinare” (Sheri Linden, reporter), ”unde autismul nu este o barieră pentru reușite” ( The New York Times ) și ”care arată tuturor că se înșeală când privesc autismul că fiind ceva negativ” (New York Post).

Despre ce este vorba de fapt ? Inițial despre doi părinți, Mike și Maria McQuay, care și-au dorit că fiul lor să simtă că face parte dintr-un grup. În 2014, ei au format ”The Hammerheads”  ( Perth Amboy – New Jersey), o echipă de adolescenți care găsesc bucurie și se simt acceptați, doar atunci când înoată. Documentarul, care a ”ridicat” deja zece distincțîi, ne prezintă 13 adolescenți din medii și culturi diferite, dar care au în comun autismul.

Mike și Maria McQuay au fost mai mult decât conștienți că ar putea există un moment când fiul lor va fi exclus din societate. Scopul a fost acela de a arată tuturor cât de important este că acești indivizi să simtă că fac parte dintr-un grup. În plus, ei vor ca toată lumea să știe că autistii pot realiza multe lucruri, dar mai ales se pot simți bine indiferent că sunt buni sau mai puțin buni, că vor fi pe primul loc sau că vor fi ultimii.

Cu toții spun ”Da ! ” comunității și îi arată încă o dată că se poate face orice acolo unde există înțelegere, acceptare, curaj și, să nu uităm, iubire.

Documentarul ”Swim team” va debuta pe 2 octombrie la PBS și sper din toată inima să ajungă la cât mai mulți. Până atunci, aveți trailerul mai jos și o mică prezentare făcută în 2015 de New York Times.

 

New York Times, 2015

 

Sursa Info: http://abcnews.go.com
Sursa Foto:       http://www.swimteamthefilm.com

11 Iulie 2017

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: