”The good doctor” – povestea unui doctor autist savant

The_Good_Doctor_2017Din aceasta toamna, la postul american ABC va avea loc premiera serialului ”The good doctor”, care spune povestea unui tanar medic  cu autism (Shaun Murphy), din categoria savantilor. Acesta este recrutat intr-o echipa de chirurgi dintr-un prestigios spital de pediatrie, dar fara a-i fi usor. Fiind din spectru, intrebarea ramane: poate o persoana cu dificultati de comunicare sa salveze viata oamenilor ?

Dat fiind faptul ca actorul care il interpreteaza pe Murphy nu are autism, publicatia ”The Mighty” inca asteapta sa afle daca producatorii ABC au luat in calcul un casting la care sa participe si persoane din spectru.

Nici nu au inceput bine promovarea, ca ABC se confrunta deja cu pareri impartite: in timp ce unii se bucura ca autismul este din ce in ce mai constientizat, altii sunt ingrijorati ca filmul promoveaza stereotipiile periculoase ale oamenilor cu autism. Mai sunt voci care afirma ca si-ar fi dorit mai degraba un film care sa arate dificultatile prin care trec acesti oameni zi de zi in incercarea de a deveni independenti precum gasirea unui loc de munca sau chiar a unui prieten.

”The good doctor” nu este prima productie care are in atentie persoanele cu dizabilitati. In 2016, postul american a difuzat ”Speechless”, o comedie ce avea in prim plan un adolescent cu paralizie cerebrala. Actorul care interpreteaza acest rol, Micah Fowler, are in viata reala acelasi diagnostic. Filmul s-a bucurat de un real succes, din luna mai incepand si cel de-al doilea sezon.

Intorcandu-ne la ”The good doctor”, va las trailerul mai jos.

 

Sursa info: themighty.com

Sursa foto: http://www.upload.wikimedia.org

26 Iunie 2017

Advertisements

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: