Stiti zicala aia care zice sa fiti ca Ion ? Russell Lehmann va zice sa fiti ca David !

Zilele trecute scriam despre prima camera senzoriala dintr-un aeroport european (despre asta puteti citi AICI) , iar astazi voi continua cu o poveste care are cumva legatura cu asta. Este vorba despre Russell Lehmann, un activist pentru persoanele diferite din intreaga lume, de care se ocupa de mai bine de zece ani.

Russell este autist si de curand a avut parte de o experienta pe care nu o va uita cat va trai. O sa aflati imediat despre ce este vorba, doar ca nu ma pot abtine sa nu va intreb daca stiti chestiile alea cu …”Ion e asa. Fii ca Ion!”. Cam despre asta e vorba si aici 🙂

Iata ce scria Russell Lehmann in urma cu trei saptamani pe pagina sa de Facebook: ”Dupa ce zborul mi-a fost anulat si asta m-a facut sa pierd legatura pentru a doua oara in doua zile, am avut cea mai proasta criza din viata mea. Eram la aeroportul international Reno-Tahoe si stateam in spatele unui contor de bilete.

rusell3Plangeam si ma izbeam cu spatele de zid, din ce in ce mai violent, pe masura ce muschii imi zvacneau. Eram foarte transpirat si incercam sa ies din acea stare de teroare, cand un angajat al aeroportului s-a apropiat de mine si, cu cea mai mare compasiune, m-a intrebat ce este cu mine. Nu eram in stare sa vorbesc coerent. Cred ca am reusit sa spun ca nu pot gandi si ca am autism. S-a asezat langa mine si mi-a explicat ca mai era o cursa tarziu in noapte si ca voi putea ajunge sa-mi tin discursul.

In timp ce aveam cea mai indezirabila angoasa, acest om mi-a aratat compasiune.

rusellAcest om, pe nume David, mi-a aratat ca-i pasa si chiar mi-a cumprat o felie de pizza. El s-a oferit sa-mi organizeze zborul si mi-a dat timp de gandire la ropunerea lui. Dupa 10 minute s-a intors cu pilotul avionului in care ar fi trebuit sa plec in acea noapte, pe care l-a informat cu privire la situatia mea. De fapt, tot echipajul stia despre mine. Pentru mine au eliberat un intreg rand astfel incat sa ma simt cat mai confortabil. In plus am urcat primul si David a stat cu mine pana aproape de decolare. Chiar daca inca mai tremuram si plangeam, de data asta erau lacrimi de multumire. Daca nu ar fi existat David, eu nu as fi urcat in acel avion.

Aceasta postare nu este despre autism. Este despre fapte bune, despre oameni minunati. Despre acceptarea altora si intinsul unei maine cuiva aflat in dificultate, chiar de este un strain.
Fiecare facem parte din societate si este obligatia noastra sa ne sustinem, mai ales cand avem nevoie unii de altii. Fiti curajosi si deschideti-va inimile. Indepliniti-va obligatiile pe care le aveti ca fiinte umane. Fiti ca David! ”

 

Surse: https://www.facebook.com/Lehmann.Russell/

30 Iunie 2017

 

 

 

 

Advertisements

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: